Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie na kaca to sycące danie, idealnie sprawdzające się na poranek po długim wieczorze.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Składniki
Szynkę pokrój w paski. Ser żółty zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj drobno.
Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż najpierw szynkę, mieszając, aby się nie przypaliła. Dodaj cebulę. Po chwili zmniejsz ogień i mieszaj. Kiedy cebula będzie miękka, dodaj tarty ser. Na niego od razu wbij jajka i smaż tak długo aż białko się zetnie, a żółtka będą płynne.
Posól z wierzchu i przypraw świeżo mielonym pieprzem. Przełóż jajka na talerz i udekoruj posiekanym szczypiorkiem.