Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlecik przygotowany na śniadanie po świąteczne. Przygotowany z szynką, pomidorkami i serem mozzarella ( mini kulki ). Po usmażeniu oprószony posiekaną natką pietruszki i polany ketchupem.
patelnia, nóż, szklanka, widelec, talerz,
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1128
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 18
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 156
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1128
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 18
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 156
Składniki
Jajka rozbełtać z mlekiem oraz pieprzem i solą. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki, szynkę pokroić w plastry a kulki mozzarelli również na połówki. Na patelni rozgrzać masło wlać rozbełtane jajka , gdy zaczną się ścinać ułożyć plastry pomidora, połówki pomidorków koktajlowych , paseczki szynki oraz połówki kulek mozzarelli. Zakryć przykrywką i smażyć na małym ogniu do rozpuszczenia sera i ścięcia omleta. Po usmażeniu omlet przełożyć na talerz, oprószyć natką pietruszki i polać ketchupem. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Smażenie omletu.
Przykryć przykrywką.
Omlet gotowy do podania.