Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów makaronu spaghetti. Ugotowany makaron spaghetti z klopsem i polany sosem bolońskim.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
Pokrojone w kostkę natkę pietruszki, pieczarki, paprykę, cebulę i por dusimy na patelni około 30 minut.
W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z 1 łyżką stołową domowej pasty rosołowej, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i wszystkimi suchymi przyprawami.
Do garnczka dodajemy uduszone z patelni składniki, dodajemy puszkę krojonych pomidorów i gotujemy 10 minut. Dodajemy do gotującego się sosu rozmieszane z odrobiną wody skrobia ziemniaczane a także dodajemy ser Mozzarella. Doprowadzamy do zagotowania i całkowitego rozpuszczenia sera, ciągle mieszając. W między czasie gotujemy makaron Spaghetti według instrukcji na opakowaniu.
Spaghetti podajemy z klopsem, polane sosem. Dla lubiących dużo sera możemy również posypać żółtym serem. Można podać bez klopsów,ja miałam wcześniej zrobione klopsy więc podałam z klopsami. Smacznego :)