Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów makaronu spaghetti. Ugotowany makaron spaghetti z klopsem i polany sosem bolońskim.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1602
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1602
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Składniki
Pokrojone w kostkę natkę pietruszki, pieczarki, paprykę, cebulę i por dusimy na patelni około 30 minut.
W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z 1 łyżką stołową domowej pasty rosołowej, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i wszystkimi suchymi przyprawami.
Do garnczka dodajemy uduszone z patelni składniki, dodajemy puszkę krojonych pomidorów i gotujemy 10 minut. Dodajemy do gotującego się sosu rozmieszane z odrobiną wody skrobia ziemniaczane a także dodajemy ser Mozzarella. Doprowadzamy do zagotowania i całkowitego rozpuszczenia sera, ciągle mieszając. W między czasie gotujemy makaron Spaghetti według instrukcji na opakowaniu.
Spaghetti podajemy z klopsem, polane sosem. Dla lubiących dużo sera możemy również posypać żółtym serem. Można podać bez klopsów,ja miałam wcześniej zrobione klopsy więc podałam z klopsami. Smacznego :)