Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Chałkę pokroić w grube kromki i zalać 1 szklanką zimnego mleka rozbełtanego z dwoma jajkami, cukrem i solą. Następnie przełożyć do keksowej foremki (możemy powciskać do środka dowolne owoce) Drugą szklankę mleka wymieszać z dwoma jajkami, cukrem waniliowym, po czym zalać chałkę i posypać migdałami. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.