Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2827
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: Chałkę pokroić w grube kromki i zalać 1 szklanką zimnego mleka rozbełtanego z dwoma jajkami, cukrem i solą. Następnie przełożyć do keksowej foremki (możemy powciskać do środka dowolne owoce) Drugą szklankę mleka wymieszać z dwoma jajkami, cukrem waniliowym, po czym zalać chałkę i posypać migdałami. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.