Do góry

Śniadania Przepis na:

Suflet z chałki

Suflet z chałki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15337

Dodano:

Odsłon: 994

Z kakao smakuje wybornie.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Chałkę pokroić w grube kromki i zalać 1 szklanką zimnego mleka rozbełtanego z dwoma jajkami, cukrem i solą. Następnie przełożyć do keksowej foremki (możemy powciskać do środka dowolne owoce) Drugą szklankę mleka wymieszać z dwoma jajkami, cukrem waniliowym, po czym zalać chałkę i posypać migdałami. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń