Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni tunezyjskiej ! W dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan. Ale jakże pyszny ! Idealne na śniadanie, zdrowe oraz pożywne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Składniki
Cebule kroimy w kostkę. Paprykę w paseczki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i dusimy aż warzywa zmiękną. Po tym czasie dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz słodką paprykę. Można dodać również 1/2 łyżeczki ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze dania.
Dodajemy pokrojone pomidory gotowe albo przygotowane a następnie dusimy aż do odparowania wody. Następnie robimy w sosie 4 dołki i w ich miejsce wbijamy jajka. Następnie dodajemy sól i pieprz. Smażymy ok 4-5 minut aż jajka się zsiądą.
Całość posypujemy pokrojonym grubo szczypiorkiem. Podajemy z chrupiąca bagietką ! :)