Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni tunezyjskiej ! W dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan. Ale jakże pyszny ! Idealne na śniadanie, zdrowe oraz pożywne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1981
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3956
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3862
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1981
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3956
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3862
Składniki
Cebule kroimy w kostkę. Paprykę w paseczki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i dusimy aż warzywa zmiękną. Po tym czasie dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz słodką paprykę. Można dodać również 1/2 łyżeczki ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze dania.
Dodajemy pokrojone pomidory gotowe albo przygotowane a następnie dusimy aż do odparowania wody. Następnie robimy w sosie 4 dołki i w ich miejsce wbijamy jajka. Następnie dodajemy sól i pieprz. Smażymy ok 4-5 minut aż jajka się zsiądą.
Całość posypujemy pokrojonym grubo szczypiorkiem. Podajemy z chrupiąca bagietką ! :)