Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni tunezyjskiej ! W dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan. Ale jakże pyszny ! Idealne na śniadanie, zdrowe oraz pożywne.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 41
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 108
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 41
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 108
Składniki
Cebule kroimy w kostkę. Paprykę w paseczki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i dusimy aż warzywa zmiękną. Po tym czasie dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz słodką paprykę. Można dodać również 1/2 łyżeczki ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze dania.
Dodajemy pokrojone pomidory gotowe albo przygotowane a następnie dusimy aż do odparowania wody. Następnie robimy w sosie 4 dołki i w ich miejsce wbijamy jajka. Następnie dodajemy sól i pieprz. Smażymy ok 4-5 minut aż jajka się zsiądą.
Całość posypujemy pokrojonym grubo szczypiorkiem. Podajemy z chrupiąca bagietką ! :)