Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z dynią, pomidorami lima oraz jajkami.Szakszuka to potrawa serwowana na śniadanie w Tunezji,w kuchni marokańskiej, egipskiej. Nazwa oznacza bałagan. Postanowiłam zrobić polską wersję z dynią której o tej porze roku mamy pod dostatkiem.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21321
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25411
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21321
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25411
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Składniki
Pomidory sparzam gorącą wodą i obieram ze skóry. Kroję na kawałki. Cebule kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaję sprasowany czosnek. Do cebuli dodaję pomidory i dalej przesmażam, na końcu dodaję pokrojoną dynię w kostkę, doprawiam solą, pieprzem, papryką ostrą i wędzoną. Jak dynia będzie prawie miękka, robię w farszu wgłębienia i wbijam jajka, smażę jeszcze chwilę aż zetnie się białko. Przed podaniem posypuję natką i dodaję oliwki