Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miła, zdrowa i pyszna odmiana dla owsianki, którą jadam bardzo często na śniadanie. Polecam :-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418464
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418464
Składniki
Kasze opłukać na sitku, wsypać do osolonej wody i gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, ok. 15 - 20 min. Dodać cukier i wymieszać. W tym czasie jabłko obrać, pokroić w kostkę i lekko poddusić w garnku w malutkiej ilości wody, dodać cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Do ugotowanej kaszy dodać zimne mleko, wymieszać, wyłozyć na miseczkę, na wierzch położyć uprażone jabłko. Smacznego :-)