Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miła, zdrowa i pyszna odmiana dla owsianki, którą jadam bardzo często na śniadanie. Polecam :-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3247
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3247
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1812
Składniki
Kasze opłukać na sitku, wsypać do osolonej wody i gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, ok. 15 - 20 min. Dodać cukier i wymieszać. W tym czasie jabłko obrać, pokroić w kostkę i lekko poddusić w garnku w malutkiej ilości wody, dodać cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Do ugotowanej kaszy dodać zimne mleko, wymieszać, wyłozyć na miseczkę, na wierzch położyć uprażone jabłko. Smacznego :-)