Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry kaszanki usmażone na chrupiąco, szparagi i poszetowe jajo to zestaw idealny zarówno na śniadanie, lekki lunch jak i kolację.....
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 892
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 401
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 160
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2397
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 892
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 401
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 160
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2397
Składniki
W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Jajka wbić do filiżanek. Gdy woda zacznie się gotować, zamieszać mocno łyżką, żeby powstał wir (zapobiegnie to rozlaniu się białka). Delikatnie przełożyć po jednym jajku do wrzątku, gotować na minimalnym ogniu przez 3-4 minuty, żeby białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby usunąć nadmiar wody.
Szparagi wrzucić do garnka, gotować przez 3-4 minuty. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, skropić ugotowane szparagi.
W międzyczasie kaszankę pokroić w plastry, usmażyć na chrupiąco na łyżce oleju.
Na talerze rozłożyć plastry kaszanki, szparagi, a na wierzchu jajko w koszulce. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.