Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na śniadanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 380
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7571
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2688
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 380
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7571
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2688
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz roztopić, wsypać mąkę i zrumienić. Następnie wymieszać z mlekiem i gotować do uzyskania gładkiej masy typu beszamel. Ostudzić, wbić żółtka, przyprawić do smaku, dodać starty ser i posiekany szpinak. Dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie przełożyć do przygotowanej foremki i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.