Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek w sam raz na śniadanie. Tylko 3 składniki. Słodkie bez dodatku cukru!
Blender kielichowy lub ręczny, kokilki, nóż
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Składniki
Nastaw piekarnik na 180°C. Pokrój jabłka na części.
Wrzuć jabłka do blendera, dodaj jajka i jogurt.
Wszystko zblenduj. Masa będzie dość rzadka.
Przelej masę do kokilek (nasze mają ok.10cm średnicy i 5cm wysokości).
Posyp cynamonem i piecz z nawiewem ok.20 minut w temp.180°C.
Serniczki powinny delikatnie odchodzić od ścianek, a konsystencja powinna być jak pianka. Smacznego!