Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek w sam raz na śniadanie. Tylko 3 składniki. Słodkie bez dodatku cukru!
Blender kielichowy lub ręczny, kokilki, nóż
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Nastaw piekarnik na 180°C. Pokrój jabłka na części.
Wrzuć jabłka do blendera, dodaj jajka i jogurt.
Wszystko zblenduj. Masa będzie dość rzadka.
Przelej masę do kokilek (nasze mają ok.10cm średnicy i 5cm wysokości).
Posyp cynamonem i piecz z nawiewem ok.20 minut w temp.180°C.
Serniczki powinny delikatnie odchodzić od ścianek, a konsystencja powinna być jak pianka. Smacznego!