Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek w sam raz na śniadanie. Tylko 3 składniki. Słodkie bez dodatku cukru!
Blender kielichowy lub ręczny, kokilki, nóż
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1634
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1634
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Składniki
Nastaw piekarnik na 180°C. Pokrój jabłka na części.
Wrzuć jabłka do blendera, dodaj jajka i jogurt.
Wszystko zblenduj. Masa będzie dość rzadka.
Przelej masę do kokilek (nasze mają ok.10cm średnicy i 5cm wysokości).
Posyp cynamonem i piecz z nawiewem ok.20 minut w temp.180°C.
Serniczki powinny delikatnie odchodzić od ścianek, a konsystencja powinna być jak pianka. Smacznego!