Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne i puszyste placki na maślance idealne na śniadanie czy inny posiłek , przygotowanie zajmie kilka minut. Polecam.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli , cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z sodą . Jabłko obierz pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce dodaj do ciasta . Odstaw ciasto na chwile żeby odpoczęło .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto tworząc placuszki . Smaż na złoty kolor z obu stron . Wyjmuj na ręcznik papierowy .
Placuszki podaj na ciepło z jogurtem greckim lub śmietaną posypane cukrem pudrem .
Placuszki możesz podać również z ulubionym dżemem czy konfiturą . Smacznego .