Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne i puszyste placki na maślance idealne na śniadanie czy inny posiłek , przygotowanie zajmie kilka minut. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11963
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11963
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli , cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z sodą . Jabłko obierz pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce dodaj do ciasta . Odstaw ciasto na chwile żeby odpoczęło .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto tworząc placuszki . Smaż na złoty kolor z obu stron . Wyjmuj na ręcznik papierowy .
Placuszki podaj na ciepło z jogurtem greckim lub śmietaną posypane cukrem pudrem .
Placuszki możesz podać również z ulubionym dżemem czy konfiturą . Smacznego .