Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne i puszyste placki na maślance idealne na śniadanie czy inny posiłek , przygotowanie zajmie kilka minut. Polecam.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232053
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232053
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli , cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z sodą . Jabłko obierz pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce dodaj do ciasta . Odstaw ciasto na chwile żeby odpoczęło .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto tworząc placuszki . Smaż na złoty kolor z obu stron . Wyjmuj na ręcznik papierowy .
Placuszki podaj na ciepło z jogurtem greckim lub śmietaną posypane cukrem pudrem .
Placuszki możesz podać również z ulubionym dżemem czy konfiturą . Smacznego .