Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty a zarazem smaczny przepis z jajek:-)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Składniki
Wbijamy 4 jaja do miski. Do jaj dodajemy mleko, sos sojowy, cukier i sól. Teraz to trzeba dobrze wszystko wymieszać. Podgrzewamy patelnie, wrzucamy kawałek masła. Po rozpuszczeniu masła wlewamy 1/3 zawartości miski na patelnię. Czekamy aż spód nam się dobrze przysmaży (musi nabrać ładnego koloru). W między czasie można całość popieprzyć. Całość zwijamy w rulon i dolewamy kolejny raz na patelnie nasze wymieszane jajka. Ta sama procedura odczekania aż nam się całość ładnie przysmaży. Polewamy delikatnie naszą górę ketchupem i po raz kolejny zwijamy całość. Ostatni raz powtarzamy wcześniejsze czynności, czyli wlewamy ostatnią część z miseczki. Czekamy do pełnego przysmażenia i po raz ostatni zwijamy całość. Wyjdzie nam coś w rodzaju zawiniętego naleśnika. Przekładamy Tamagoyaki na talerz. Ostatecznie polewamy ketchupem. Teraz możemy zabrać się za smakowanie. Oczywiście do środka można sobie dodać wszystko co lubicie, może to być wędlina, kabanos itd. Zapraszam do obejrzenia filmu, link pod spodem!!! Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!