Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille z jajecznicą to świetny pomysł na śniadanie dla całej rodziny, szczególnie jeśli klasyczne jajka w różnych postaciach zdążyły się już wszystkim znudzić. Dodatek szpinaku i sera feta sprawia, że całość jest wyjątkowo wyrazista i pełna smaku. Z powodzeniem jednak możesz też dodać inne składniki, takie jak boczek, żółty ser, szczypiorek czy czerwona papryka. Wypróbuj to danie raz, a z pewnością bardzo często będzie gościć rankiem na twoim stole.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 178
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 771
Polecam, pychota.
Odsłon: 459
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 178
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 771
Polecam, pychota.
Odsłon: 459
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Składniki
W małej misce roztrzep jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
Szpinak drobno posiekaj, a fetę pokrój w niewielką kostkę lub pokrusz.
Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek. Wlej na nią ¼ masy z rozbełtanych jajka. Rozprowadź mieszankę na całej powierzchni naczynia, identycznie jak w przypadku naleśników. Natychmiast posyp placek jajeczny 1/4 szpinaku i fety.
Smaż jajka przez 30 sekund, a następnie na wierzchu połóż tortillę i dociśnij ją mocno za pomocą szpatułki. Po następnych 30 sekundach delikatnie i ostrożnie obrób całość, by placek tortilli znajdował się na dole.
Przełóż tortillę na talerz i ostrożnie zwiń ją w rulon. Połóż ją łączeniem do dołu na opiekaczu lub suchej patelni, by się nie rozpadła.
Powtórz czynności dla pozostałych trzech placków i reszty masy jajecznej.
Gotowe tortille z jajecznicą podawaj na ciepło, najlepiej od razu po przyrządzeniu.