Śniadanie marzenie - proste i pyszne. Nie wiedziałam, że można oszaleć na punkcie tostów, dopóki nie spróbowałam tych z cynamonem - są rewelacyjne!
Tosty cynamonowe z truskawkami
Składniki
- 4-5 kromek pieczywa
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- Ok 250g truskawek
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka masła
- Masło do smażenia tostów
Składniki
- 4-5 kromek pieczywa
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- Ok 250g truskawek
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka masła
- Masło do smażenia tostów

Etapy przygotowania
Truskawki umyć i odsączyć na sicie, usunąć szypułki. Każdą truskawkę przeciąć wzdłuż na pół. Na patelni skrystalizować cukier i dodać truskawki. Następnie dołożyć do nich masło i trochę zimnej wody. Truskawki smażyć do momentu, gdy woda wyparuje. Jajka ubić, dodać mleko, cukier i cynamon. Chleb obtaczać w jajku i smażyć na maśle, aż zbrązowieje, z każdej strony. Tosty podawać polane truskawkowym sosem. Najlepiej do tostów wykorzystać kilkudniowe pieczywo. Tosty z sosem można przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 225
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 138
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 708
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 225
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 138
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 708


Składniki
- 4-5 kromek pieczywa
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- Ok 250g truskawek
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka masła
- Masło do smażenia tostów
Truskawki umyć i odsączyć na sicie, usunąć szypułki. Każdą truskawkę przeciąć wzdłuż na pół. Na patelni skrystalizować cukier i dodać truskawki. Następnie dołożyć do nich masło i trochę zimnej wody. Truskawki smażyć do momentu, gdy woda wyparuje. Jajka ubić, dodać mleko, cukier i cynamon. Chleb obtaczać w jajku i smażyć na maśle, aż zbrązowieje, z każdej strony. Tosty podawać polane truskawkowym sosem. Najlepiej do tostów wykorzystać kilkudniowe pieczywo. Tosty z sosem można przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Pychotka.;)