Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty z opiekacza idealne na śniadanie czy kolację.

Tosty z opiekacza idealne na śniadanie czy kolację.

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 1808

Dodano:

Odsłon: 763

Witam serdecznie. Dzisiaj polecam tosty idealne na śniadanie czy kolację z sosem jogurtowy czosnkowo-ziołowym i ketchupem, zobaczcie sami jakie to proste, ale czy robicie podobnie jak ja ?

Składniki

  • Tosty 4 szt.
  • Ser żółty 4 plastry.
  • Boczek 2 długie plastry.
  • Jajko 2 szt.
  • Papryka czerwona kilka plastrów.
  • Pieczarki kilka plasterków.
  • Cebula 2 plasterki.
  • Czosnek 1 ząbek.
  • Oliwa 2 łyżeczki
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku.
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty z opiekacza idealne na śniadanie czy kolację.

Przygotowanie

  1. Na początek rozgrzewamy opiekacz z płytką do grillowania,
    Jajka rozbijamy do szerokiej miski, solimy, pieprzymy i dodajemy posiekany czosnek z oliwą, mieszamy.
    W jajku maczamy tosty i układamy na rozgrzanej płytce opiekacza,
    następnie układamy po 1 plasterku sera, boczek, paprykę, pieczarki pokrojone w plasterki, cebulę i znowu ser, na koniec wszystko przykrywamy namoczonymi tostami w jajku, zamykamy szczelnie opiekacz i opiekamy aż zapali się zielona lampka i jeszcze 1 minuta.
    Gotowe :-)

    Tosty podajemy z sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym i ketchupem.

    Przepis na sos jogurtowy znajdziecie na moim profilu bądź na moim kanale :-)

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń