Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mąż powiedział "mhm pycha" :)
Faworki Magdy Gessler to znany przysmak przygotowywany na każdy Tłusty Czwart...
Odsłon: 10185
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4832
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3263
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4832
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3263
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. W garnku zagotować ok. 1 litra wody dodać wszystkie przyprawy, pogotować ok. 15 minut. Do miski, w której będzie się peklować mięso przelać wodę z przyprawami i uzupełnić zimną wodą (zalewa musi być zimna). Włożyć mięso do zalewy i wstawić do lodówki na 3-5 dni. Codziennie mieszać mięso w misce.
Zapeklowane mięso wyjąć z zalewy i umyć, odsączyć. Na dno szynkowara/u dać 2 liście laurowe, 10 rodzynek i ciasno układać mięso. Na wierzchu położyć pozostałe rodzynki i liście laurowe. Zamknąć szynkowar. Na dnie garnka, w którym będziemy gotować szynkowar położyć ściereczkę, wstawić szynkowar, nalać zimną wodę po brzeg szynkowara. Gdy woda osiągnie temperaturę 75-80 stopni zmniejszyć ogień i w tej temperaturze gotować przez 2h.
Szynkowar wyjąć z wody i wystudzić, następnie wstawić do lodówki najlepiej na noc. Otworzyć szynkowar i wyjąć gotową wędlinkę w pysznej galaretce. Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szpinaki z jajkiem
Śniadania
Witaminowa surówka śniadaniowa.
Śniadania
Kanapka z awokado i łososiem
Śniadania
Placuszki z serka wiejskiego z rabarbarem
Szpinaki z jajkiem
Szpinak z jajkiem to świetne połączenie, a do wyczarowania szybkiego i pełneg...
Odsłon: 1984
Witaminowa surówka śniadaniowa.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu, bo tylko 3 minuty i gotowa. Smakuje nie...
Odsłon: 211