Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mąż powiedział "mhm pycha" :)
Mięso umyć, osuszyć.
W garnku zagotować ok. 1 litra wody dodać wszystkie przyprawy, pogotować ok. 15 minut.
Do miski, w której będzie się peklować mięso przelać wodę z przyprawami i uzupełnić zimną wodą (zalewa musi być zimna). Włożyć mięso do zalewy i wstawić do lodówki na 3-5 dni. Codziennie mieszać mięso w misce.
Zapeklowane mięso wyjąć z zalewy i umyć, odsączyć.
Na dno szynkowara/u dać 2 liście laurowe, 10 rodzynek i ciasno układać mięso. Na wierzchu położyć pozostałe rodzynki i liście laurowe.
Zamknąć szynkowar.
Na dnie garnka, w którym będziemy gotować szynkowar położyć ściereczkę, wstawić szynkowar, nalać zimną wodę po brzeg szynkowara. Gdy woda osiągnie temperaturę 75-80 stopni zmniejszyć ogień i w tej temperaturze gotować przez 2h.
Szynkowar wyjąć z wody i wystudzić, następnie wstawić do lodówki najlepiej na noc. Otworzyć szynkowar i wyjąć gotową wędlinkę w pysznej galaretce.
Smacznego
Miękkie i soczyste mięso z chrupiącą skórką. Udziec upieczony z mango i anana...
Odsłon: 10975
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 457
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1053
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 228
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 208
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 457
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1053
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 228
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 208
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. W garnku zagotować ok. 1 litra wody dodać wszystkie przyprawy, pogotować ok. 15 minut. Do miski, w której będzie się peklować mięso przelać wodę z przyprawami i uzupełnić zimną wodą (zalewa musi być zimna). Włożyć mięso do zalewy i wstawić do lodówki na 3-5 dni. Codziennie mieszać mięso w misce.
Zapeklowane mięso wyjąć z zalewy i umyć, odsączyć. Na dno szynkowara/u dać 2 liście laurowe, 10 rodzynek i ciasno układać mięso. Na wierzchu położyć pozostałe rodzynki i liście laurowe. Zamknąć szynkowar. Na dnie garnka, w którym będziemy gotować szynkowar położyć ściereczkę, wstawić szynkowar, nalać zimną wodę po brzeg szynkowara. Gdy woda osiągnie temperaturę 75-80 stopni zmniejszyć ogień i w tej temperaturze gotować przez 2h.
Szynkowar wyjąć z wody i wystudzić, następnie wstawić do lodówki najlepiej na noc. Otworzyć szynkowar i wyjąć gotową wędlinkę w pysznej galaretce. Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica na parze
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Śniadania
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Śniadania
Grillowany czosnek
Jajecznica na parze
Jajecznica to idealna propozycja na każde śniadanie. To potrawa lubiana przez...
Odsłon: 117
Kanapki z awokado i truskawkami
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 113