Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety zaczęłam robić aby urozmaicić moim Dzieciom śniadania. Ta, właściwie, podstawowa jego wersja, bo bez dodatków bardzo przypadła im do smaku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1156
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1156
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, mąkę i przyprawy. Połączyć wszystko trzepaczką. Na patelni, na małym ogniu rozgrzać łyżeczkę masła i wylać masę jajeczną. W trakcie jak będzie się ona ścinać podlewać jej płynną postać z wierzchu pod spód. Gdy spód się zrumieni przewrócić omlet na drugą stronę i poczekać do zrumieni. Smacznego!