Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , leciutkie i błyskawiczne do zrobienia. Można podawać z przecierem jabłkowym i innymi konfiturami czy dżemami.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11973
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11973
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Jajko z solą lekko roztrzepujemy, dodajemy serek waniliowy, kaszę mannę . Najlepiej początkowo dodać 6 łyżek kaszy , odczekać 2-3 minuty. Gdy ciasto zgęstnieje zdecydować czy dodać jeszcze kaszę czy już starczy. Ciasto powinno być na tyle gęste żeby nie wylewało się z łyżki. Wyrobione ciasto nabieramy łyżką, formujemy kluski i wkładamy do osolonego wrzątku. Mnie wychodzi kilkanaście klusek. Gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Łyżką cedzakową wykładamy na talerze, podajemy z dżemami, konfiturami lub przecierami owocowymi.