Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , leciutkie i błyskawiczne do zrobienia. Można podawać z przecierem jabłkowym i innymi konfiturami czy dżemami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414654
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2365
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414654
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2365
Składniki
Jajko z solą lekko roztrzepujemy, dodajemy serek waniliowy, kaszę mannę . Najlepiej początkowo dodać 6 łyżek kaszy , odczekać 2-3 minuty. Gdy ciasto zgęstnieje zdecydować czy dodać jeszcze kaszę czy już starczy. Ciasto powinno być na tyle gęste żeby nie wylewało się z łyżki. Wyrobione ciasto nabieramy łyżką, formujemy kluski i wkładamy do osolonego wrzątku. Mnie wychodzi kilkanaście klusek. Gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Łyżką cedzakową wykładamy na talerze, podajemy z dżemami, konfiturami lub przecierami owocowymi.