Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , leciutkie i błyskawiczne do zrobienia. Można podawać z przecierem jabłkowym i innymi konfiturami czy dżemami.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Jajko z solą lekko roztrzepujemy, dodajemy serek waniliowy, kaszę mannę . Najlepiej początkowo dodać 6 łyżek kaszy , odczekać 2-3 minuty. Gdy ciasto zgęstnieje zdecydować czy dodać jeszcze kaszę czy już starczy. Ciasto powinno być na tyle gęste żeby nie wylewało się z łyżki. Wyrobione ciasto nabieramy łyżką, formujemy kluski i wkładamy do osolonego wrzątku. Mnie wychodzi kilkanaście klusek. Gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Łyżką cedzakową wykładamy na talerze, podajemy z dżemami, konfiturami lub przecierami owocowymi.