Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , leciutkie i błyskawiczne do zrobienia. Można podawać z przecierem jabłkowym i innymi konfiturami czy dżemami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12939
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12939
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4684
Składniki
Jajko z solą lekko roztrzepujemy, dodajemy serek waniliowy, kaszę mannę . Najlepiej początkowo dodać 6 łyżek kaszy , odczekać 2-3 minuty. Gdy ciasto zgęstnieje zdecydować czy dodać jeszcze kaszę czy już starczy. Ciasto powinno być na tyle gęste żeby nie wylewało się z łyżki. Wyrobione ciasto nabieramy łyżką, formujemy kluski i wkładamy do osolonego wrzątku. Mnie wychodzi kilkanaście klusek. Gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Łyżką cedzakową wykładamy na talerze, podajemy z dżemami, konfiturami lub przecierami owocowymi.