Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , leciutkie i błyskawiczne do zrobienia. Można podawać z przecierem jabłkowym i innymi konfiturami czy dżemami.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12616
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12616
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Składniki
Jajko z solą lekko roztrzepujemy, dodajemy serek waniliowy, kaszę mannę . Najlepiej początkowo dodać 6 łyżek kaszy , odczekać 2-3 minuty. Gdy ciasto zgęstnieje zdecydować czy dodać jeszcze kaszę czy już starczy. Ciasto powinno być na tyle gęste żeby nie wylewało się z łyżki. Wyrobione ciasto nabieramy łyżką, formujemy kluski i wkładamy do osolonego wrzątku. Mnie wychodzi kilkanaście klusek. Gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Łyżką cedzakową wykładamy na talerze, podajemy z dżemami, konfiturami lub przecierami owocowymi.