Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątrobianka domowej roboty to smakowita, prosta i szybka pasta do pieczywa. Polecam ten przepis, ponieważ pasta jest zdrowa. Ma dużo żelaza, witamin z grupy B i nie ma konserwantów. Moja córka ją uwielbia, zachęcam do wypróbowania!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14874
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4665
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44427
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 635
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14874
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4665
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44427
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 635
Składniki
Zagotować wodę. Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka i zalać na krótko wrzątkiem. Jak tylko zacznie zmieniać kolor wylać wodę, odsączyć i ponownie zalać świeżym wrzątkiem. Wody ma być tyle, by przykryć wątróbkę. Włączyć grzanie i na najmniejszym ogniu parzyć przez 15 - 20 minut. Woda nie powinna się gotować, wątróbka ma się tylko parzyć. Sparzoną wątróbkę wyjąć, odcedzić i odstawić, aż przestygnie.
W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Rozpuścić masło na patelni, dodać cebulę i czosnek. Wszystko podsmażać na średnim ogniu, aż cebula się zeszkli. Dodać majeranek, wymieszać, jeszcze chwilę smażyć. Zestawić z ognia do ostygnięcia. Przestygniętą wątróbkę i cebulę przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Wątrobiankę doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Przełożyć do szklanego pojemnika z pokrywką, ubić i wstawić do lodówki do schłodzenia najlepiej na całą noc. Smacznego!