Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka kanapka to świetny pomysł na śniadanie lub kolację. Dzięki temu, że jest owinięta w folię spożywczą i papier śniadaniowy można ją zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na piknik. Wszędzie dobrze smakuje, a jej wykonanie to chwila.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5958
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 740
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5958
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 740
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 819
Składniki
Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej. Na tortilli układamy liść sałaty, szpinak, rukolę, pokrojone w plasterki rzodkiewki. Posypujemy uprażonymi ziarnami i orzechami oraz żurawiną. Układamy plastry mortadeli, tak aby przykryć wcześniej ułożone składniki. Ostrożnie unosimy brzegi tortilli by ją zawinąć. Tortillę szczelnie owijamy folią spożywczą. Ja dodatkowo owinęłam papierem kanapkowym i przewiązałam sznureczkiem. Przekroiłam na pół. Takie wrapy to pomysł na zdrowy posiłek w domu, ale również, w pracy szkole czy podczas pikniku.