Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Propozycja na zdrowe śniadanko.
        Nóż i deska do krojenia, patelnia, widelec, szpatułka, tarka do jarzyn
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36020
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1317
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36020
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1317
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
        
        
                Składniki
Paprykę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jeśli używamy boczku, rumienimy na patelni na początku , a po usmażeniu kroimy na kawałki. Jeśli mamy szynkę, od razu kroimy na kawałki. Kawałek sera ścieramy na tarce jarzynowej.
Jajka roztrzepujemy w miseczce. Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie wylewamy jajka na patelnię.
Kiedy zaczynają się ścinać, sypiemy ser na całą powierzchnię, a na połowę tylko kładziemy szynkę, paprykę i cebulę. Posypujemy pieprzem.
Czekamy około minuty, a następnie przykrywamy pustą połową omleta i dalej trzymamy na patelni przez około minuty. Wszystko odbywa się na średnim ogniu.
W tym czasie, kiedy omlet się smaży, przygotowujemy chleb tostowy, smarujemy masłem, a następnie kroimy pomidorki koktajlowe na pół.
Zdejmujemy omlet z patelni na talerz i kładziemy na jego wierzch pomidorki. Posypujemy szczypiorkiem.