Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowa zapiekanka z serka wiejskiego to znakomita propozycja na śniadanie. Znajdziesz w niej nabiał, warzywa, odrobinę zdrowego tłuszczu w postaci awokado, a dla jeszcze lepszego smaku, ser żółty. Wszystkie składniki sprawiają, że uczucie sytości pozostaje na dłużej, dzięki czemu nie ma się ochoty podjadać. Dla kogo jest zapiekanka? Zapiekanka idealnie sprawdzi się dla osób, które lubią zbilansowane posiłki, są na diecie redukcyjnej lub po prostu lubią smacznie zjeść. Wysokobiałkowa zapiekanka będzie smakować zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 210
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 210
Składniki
Cebulę, awokado, pomidora pokrój w drobną kostkę. Zieleninę posiekaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Natłuść naczynie żaroodporne olejem. Przełóż serek wiejski, wbij jajka, dodaj warzywa, awokado, posiekany szczypiorek i koperek oaz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszaj. Posyp żółtym serem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 25 minut.