Do góry

Śniadania Przepis na:

Zapiekane jabłko z kozim serem

Zapiekane jabłko z kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 774 Ocena: 15119

Dodano:

Odsłon: 177

U mnie dzisiaj takie śniadanko. Równowaga smaków pomiędzy słodkością jabłka z miodem a słonością serka i do tego szczypta pieprzu....

Składniki

  • 2 duże jabłka ( nie kwaśne )
  • 4 łyżeczki serka koziego
  • kilkanaście pestek dyni
  • 2 -3 łyżki miodu
  • szczypta pieprzu
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekane jabłko z kozim serem

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
    W ich miejsce nałożyć ser kozi, posypać posiekanymi pestkami dyni .
    Jabłka oprószyć pieprzem i każdą połówkę polać odrobiną miodu.
    Piec w 180 C przez około 15-20 minut.
    Przed podaniem polać resztą miodu do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 lutego 2018 Jakie pyszne te Twoje śniadanko:)Muszę również takie zaserwować:)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 lutego 2018 Bardzo ciekawą potrawę dziś 'siostra' serwuje ;)
Trzeba będzie wypróbować, tym bardziej, że bardzo dobry kozi serek mamy od rodziny :D
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń