Do góry

Śniadania Przepis na:

Zapiekanka z zielonym i czerwonym pesto

Zapiekanka z zielonym i czerwonym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1565

Dodano:

Odsłon: 1413

Pyszna propozycja na oryginalne śniadanie, kolację lub jako gorąca przystawka na spotkanie ze znajomymi.

Składniki

  • 2 półbagietki
  • pesto zielone: pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 4 plasterki żółtego sera 2-3 łyżki oleju sól pieprz sok z cytryny
  • pesto czerwone: 100 g sera bałkańskiego 270 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami (waga netto) 2-3 łyżki oleju spod pomidorów
  • do przybrania pomidorki koktajlowe czerwone i żółte
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietki kroimy wzdłuż na pół.

    Pesto zielone:
    Wszystkie składniki na zielone pesto umieszczamy w malakserze i miksujemy na pastę.

    Pesto czerwone:
    Wszystkie składniki na czerwone pesto umieszczamy w malakserze i miksujemy na pastę.

    Łyżeczką nakładamy na przemian zielone i czerwone pesto. Wierzch dekorujemy pomidorkami. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 10-15 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń