Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by nic się nie zmarnowało czyli zero waste.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2561
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 694
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13953
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2561
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 694
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13953
Składniki
Bułki kroimy na połowę i możemy odkroić, ale bardzo cienko spód bułki. Bułki tak jak zaznaczyłem we wstępie nie muszą być bardzo świeże, ponieważ będziemy je piec.
Następnie kroimy plastry szynki na małe paseczki i układamy na bułkach. Możemy również przed położeniem szynki posmarować bułki cienką warstwą masła.
Ser pleśniowy kroimy na plastry, starając się aby plastry nie były zbyt cienkie.
Również obieramy gruszkę, kroimy na plastry, pamiętając, by wykroić twarde części.
Na przygotowane połówki bułki z szynką układamy plastry gruszki.
Do tego dodajemy plastry sera pleśniowego i pocięte na kawałki pomidory suszone w oliwie. Najlepiej jest dodać po 2 kawałki pomidora.
Przygotowane zapiekanki wstawiamy do piekarnika. Piekarnik ustawiam na poziom 3 opiekanie z góry, czas to w moim piekarniku około 6-10 minut ale trzeba sprawdzać poziom wypieczenia bułki.
A teraz to już tylko smacznego. Zachęcam do komentarzy i poleceń.