Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by nic się nie zmarnowało czyli zero waste.
Zupa Maślacolada Czyli Świeżutkie maślaki z lasu ( Maślak zwyczajny, Maślak...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2133
Prosta potrawa nie wymagająca czasu, dobra dla zabieganych, zapracowanych i b...
Odsłon: 147
Zupa Maślacolada Czyli Świeżutkie maślaki z lasu ( Maślak zwyczajny, Maślak...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2133
Prosta potrawa nie wymagająca czasu, dobra dla zabieganych, zapracowanych i b...
Odsłon: 147
Składniki
Bułki kroimy na połowę i możemy odkroić, ale bardzo cienko spód bułki. Bułki tak jak zaznaczyłem we wstępie nie muszą być bardzo świeże, ponieważ będziemy je piec.
Następnie kroimy plastry szynki na małe paseczki i układamy na bułkach. Możemy również przed położeniem szynki posmarować bułki cienką warstwą masła.
Ser pleśniowy kroimy na plastry, starając się aby plastry nie były zbyt cienkie.
Również obieramy gruszkę, kroimy na plastry, pamiętając, by wykroić twarde części.
Na przygotowane połówki bułki z szynką układamy plastry gruszki.
Do tego dodajemy plastry sera pleśniowego i pocięte na kawałki pomidory suszone w oliwie. Najlepiej jest dodać po 2 kawałki pomidora.
Przygotowane zapiekanki wstawiamy do piekarnika. Piekarnik ustawiam na poziom 3 opiekanie z góry, czas to w moim piekarniku około 6-10 minut ale trzeba sprawdzać poziom wypieczenia bułki.
A teraz to już tylko smacznego. Zachęcam do komentarzy i poleceń.