Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam swieze owoce na moich platkach owsianych, ale czasami lubie tez cos innego, jak ta tropikalna owsianka. Banany i ananasy posypane cukrem trzcinowym i karmelizowane na zloty kolor, podawane na cieplych platkach owsianych przygotowanych z mlekiem kokosowym, aby zachowac tropikalny smak , do tego pestki granatu i platki kokosowe - tworza doskonale, pozywne, zdrowe ale i smaczne sniadanie dla calej rodziny.
Gotowac w rondlu platki owsiane, mleko kokosowe i ekstrakt waniliowy przez ok. 5-6 minut ciagle mieszajac. Gdy platki zmiekna i zgestnieja odstawic z ognia, pokroic banany i ananasa i posypac cukrem trzcinowym.
Podgrzac duza patelnie i smazyc ananasa i banany, raz obracajac az owoce sie zrumienia i skarmelizuja.
Banany zajmuja nieco mniej czasu niż ananasy, wiec najpierw wyjac je z patelni i polozyc na talerzu, a następnie wyjac ananasa.
Podzielic platki owsiane na 3 lub 4 miski i nalozyc na wierzch kostki ananasa, banany, pestki granatu i prazony kokos.
Podawac z miodem lub syropem klonowym.
Pyszny i zdrowy, o każdej porze dnia, idealny dla dzieci.
Odsłon: 1976
Polecam pyszny pięknie się prezentuje :-)♡ na codzień i od święta:-):-)
Odsłon: 5493
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 471
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 471
Składniki
Gotowac w rondlu platki owsiane, mleko kokosowe i ekstrakt waniliowy przez ok. 5-6 minut ciagle mieszajac. Gdy platki zmiekna i zgestnieja odstawic z ognia, pokroic banany i ananasa i posypac cukrem trzcinowym. Podgrzac duza patelnie i smazyc ananasa i banany, raz obracajac az owoce sie zrumienia i skarmelizuja. Banany zajmuja nieco mniej czasu niż ananasy, wiec najpierw wyjac je z patelni i polozyc na talerzu, a następnie wyjac ananasa.
Podzielic platki owsiane na 3 lub 4 miski i nalozyc na wierzch kostki ananasa, banany, pestki granatu i prazony kokos. Podawac z miodem lub syropem klonowym.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Szybkie śniadanko, kolacja albo przekąska
Odsłon: 226
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Odsłon: 116