Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam swieze owoce na moich platkach owsianych, ale czasami lubie tez cos innego, jak ta tropikalna owsianka. Banany i ananasy posypane cukrem trzcinowym i karmelizowane na zloty kolor, podawane na cieplych platkach owsianych przygotowanych z mlekiem kokosowym, aby zachowac tropikalny smak , do tego pestki granatu i platki kokosowe - tworza doskonale, pozywne, zdrowe ale i smaczne sniadanie dla calej rodziny.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 92
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 186
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 92
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 186
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Gotowac w rondlu platki owsiane, mleko kokosowe i ekstrakt waniliowy przez ok. 5-6 minut ciagle mieszajac. Gdy platki zmiekna i zgestnieja odstawic z ognia, pokroic banany i ananasa i posypac cukrem trzcinowym. Podgrzac duza patelnie i smazyc ananasa i banany, raz obracajac az owoce sie zrumienia i skarmelizuja. Banany zajmuja nieco mniej czasu niż ananasy, wiec najpierw wyjac je z patelni i polozyc na talerzu, a następnie wyjac ananasa.
Podzielic platki owsiane na 3 lub 4 miski i nalozyc na wierzch kostki ananasa, banany, pestki granatu i prazony kokos. Podawac z miodem lub syropem klonowym.