Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do tradycyjnej owsianki. Polecane zwłaszcza kaszożercom.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 25
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 22
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 25
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 22
Składniki
Płatki wrzucamy do rondelka, dodajemy śliwki. Zalewamy mlekiem i doprowadzamy do gotowania. Jak kasza zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień i mieszamy. Gotujemy tak jeszcze 2-3 minuty. Wyłączamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż zgęstnieje. Gryczankę dekorujemy pokrojonym jabłkiem lub innym dowolnym owocem, posypujemy wiórkami kokosowymi, cynamonem oraz polewamy słodkim syropem (może być z cukru brązowego, buraków, klonowy itp.). Podawać na ciepło.