Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do tradycyjnej owsianki. Polecane zwłaszcza kaszożercom.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424398
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424398
Składniki
Płatki wrzucamy do rondelka, dodajemy śliwki. Zalewamy mlekiem i doprowadzamy do gotowania. Jak kasza zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień i mieszamy. Gotujemy tak jeszcze 2-3 minuty. Wyłączamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż zgęstnieje. Gryczankę dekorujemy pokrojonym jabłkiem lub innym dowolnym owocem, posypujemy wiórkami kokosowymi, cynamonem oraz polewamy słodkim syropem (może być z cukru brązowego, buraków, klonowy itp.). Podawać na ciepło.