Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona jajecznica ze szpinakiem to ciekawa oraz smaczna propozycja na sycące, zdrowe i pożywne śniadanie lub kolację. Taka jajecznica zaspokoi głód każdego głodomora i zaostrzy apetyt na jeszcze więcej …
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16858
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23958
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16858
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23958
Składniki
Mrożony szpinak wrzucamy na patelnie z rozpuszczonym masłem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając ( świeży szpinak dusimy przez minutę, do momentu aż liście zwiędną ). Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę gałki muszkatołowej i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy jajka, całość mieszamy i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji, pod koniec smażenia jajecznicę doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Tak przygotowaną jajecznicę podajemy z pieczywem..