Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona jajecznica ze szpinakiem to ciekawa oraz smaczna propozycja na sycące, zdrowe i pożywne śniadanie lub kolację. Taka jajecznica zaspokoi głód każdego głodomora i zaostrzy apetyt na jeszcze więcej …
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1096
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6290
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1096
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6290
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Mrożony szpinak wrzucamy na patelnie z rozpuszczonym masłem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając ( świeży szpinak dusimy przez minutę, do momentu aż liście zwiędną ). Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę gałki muszkatołowej i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy jajka, całość mieszamy i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji, pod koniec smażenia jajecznicę doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Tak przygotowaną jajecznicę podajemy z pieczywem..