Do góry

Śniadania Przepis na:

Zielona jajecznica ze szpinakiem

Zielona jajecznica ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2442

Dodano:

Odsłon: 302

Zielona jajecznica ze szpinakiem to ciekawa oraz smaczna propozycja na sycące, zdrowe i pożywne śniadanie lub kolację. Taka jajecznica zaspokoi głód każdego głodomora i zaostrzy apetyt na jeszcze więcej …

Składniki

  • 150 g mrożonego lub świeżego szpinaku
  • 6 jajek
  • 3 łyżki masła
  • 1-2 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • czarny pieprz
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zielona jajecznica ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnie z rozpuszczonym masłem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając ( świeży szpinak dusimy przez minutę, do momentu aż liście zwiędną ). Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę gałki muszkatołowej i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy jajka, całość mieszamy i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji, pod koniec smażenia jajecznicę doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Tak przygotowaną jajecznicę podajemy z pieczywem..

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń