Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona jajecznica ze szpinakiem to ciekawa oraz smaczna propozycja na sycące, zdrowe i pożywne śniadanie lub kolację. Taka jajecznica zaspokoi głód każdego głodomora i zaostrzy apetyt na jeszcze więcej …
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1462
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7365
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2862
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1462
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7365
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2862
Składniki
Mrożony szpinak wrzucamy na patelnie z rozpuszczonym masłem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając ( świeży szpinak dusimy przez minutę, do momentu aż liście zwiędną ). Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę gałki muszkatołowej i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy jajka, całość mieszamy i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji, pod koniec smażenia jajecznicę doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Tak przygotowaną jajecznicę podajemy z pieczywem..