Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj pyszną recepturę na szakszukę, nieco inną niż tradycyjna w Tunezji. Ta jest z dodatkiem pysznych, zielonych warzyw. Będzie bardzo pożywnym i zdrowym śniadaniem. Przepis na szakszukę z awokado pochodzi z 473. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2924
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 878
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2420
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6732
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2924
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 878
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2420
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6732
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Dodać szpinak, przyprawić solą i kuminem. Dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Na patelnię wybić jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i poczekać, aż białko się zetnie.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na jajkach.
Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i od razu podawać.