Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj pyszną recepturę na szakszukę, nieco inną niż tradycyjna w Tunezji. Ta jest z dodatkiem pysznych, zielonych warzyw. Będzie bardzo pożywnym i zdrowym śniadaniem. Przepis na szakszukę z awokado pochodzi z 473. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1201
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14807
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 831
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1201
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14807
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 831
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Dodać szpinak, przyprawić solą i kuminem. Dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Na patelnię wybić jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i poczekać, aż białko się zetnie.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na jajkach.
Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i od razu podawać.