Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone śledzie w zalewie keczupowej. Bardzo prosty przepis na danie rybne. Doskonałe na święta i na imprezę. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy, polecam!
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1643
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4815
Polecam.
Odsłon: 111
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7274
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1643
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4815
Polecam.
Odsłon: 111
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7274
Składniki
1 szklanka = 250 ml Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i posypać delikatem. Śledzie odstawić minimum na 20 minut, a najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić na talarki.
Przygotować zalewę: wodę, ocet, olej, cukier, keczup wymieszać. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, zagotować.
W garnku układać na przemian śledzie z cebulą. Następnie zalać ciepłą zalewą. Zawartość garnka gotować 5 - 8 minut na bardzo małym ogniu. Odstawić na 2 - 3 dni, żeby składniki się przegryzły a ości skruszały, gotowe! Smacznego!