Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone śledzie w zalewie keczupowej. Bardzo prosty przepis na danie rybne. Doskonałe na święta i na imprezę. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy, polecam!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9930
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1702
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3818
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9930
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1702
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3818
Składniki
1 szklanka = 250 ml Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i posypać delikatem. Śledzie odstawić minimum na 20 minut, a najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić na talarki.
Przygotować zalewę: wodę, ocet, olej, cukier, keczup wymieszać. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, zagotować.
W garnku układać na przemian śledzie z cebulą. Następnie zalać ciepłą zalewą. Zawartość garnka gotować 5 - 8 minut na bardzo małym ogniu. Odstawić na 2 - 3 dni, żeby składniki się przegryzły a ości skruszały, gotowe! Smacznego!