Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone śledzie w zalewie keczupowej. Bardzo prosty przepis na danie rybne. Doskonałe na święta i na imprezę. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy, polecam!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 227
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6323
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 227
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6323
Składniki
1 szklanka = 250 ml Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i posypać delikatem. Śledzie odstawić minimum na 20 minut, a najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić na talarki.
Przygotować zalewę: wodę, ocet, olej, cukier, keczup wymieszać. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, zagotować.
W garnku układać na przemian śledzie z cebulą. Następnie zalać ciepłą zalewą. Zawartość garnka gotować 5 - 8 minut na bardzo małym ogniu. Odstawić na 2 - 3 dni, żeby składniki się przegryzły a ości skruszały, gotowe! Smacznego!