Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone śledzie w zalewie keczupowej. Bardzo prosty przepis na danie rybne. Doskonałe na święta i na imprezę. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy, polecam!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
1 szklanka = 250 ml Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i posypać delikatem. Śledzie odstawić minimum na 20 minut, a najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić na talarki.
Przygotować zalewę: wodę, ocet, olej, cukier, keczup wymieszać. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, zagotować.
W garnku układać na przemian śledzie z cebulą. Następnie zalać ciepłą zalewą. Zawartość garnka gotować 5 - 8 minut na bardzo małym ogniu. Odstawić na 2 - 3 dni, żeby składniki się przegryzły a ości skruszały, gotowe! Smacznego!