Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd wziął się pomysł na zielony koktajl ze spiruliną? Z wiosny i z potrzeby doenergetyzowania organizmu. Bo po zimie jest jakiś taki sflaczały, obolały i pozbawiony energii, trzeba więc działać. Warto sięgnąć po sproszkowaną spirulinę. Jest dostępna o każdej porze roku, łatwo można więc dodawać ją do miksowanych dań.
Choć spirulina zalicza się do tzw. superpokarmów (ang. superfoods), w Polsce sprzedawana jest jako suplement diety. Większość ludzi łyka ją pod postacią kapsułek lub sprasowanych tabletek. Dlaczego??? Przecież łatwo kupić ją w wersji sproszkowanej, a później ten zielono-szmaragdowy proszek dodawać po prostu do rozmaitych miksowanych koktajli.
Użyta przeze mnie pokrzywa jest dodatkową bombą witaminową, którą warto wykorzystać na wiosnę. I w dodatku to doskonałe źródło organicznej, a więc najlepiej przyswajalnej krzemionki. Jej smak jest zupełnie niewyczuwalny w napoju, więc nie warto się jej bać, tylko dodać hojnie!
Wszystkie składniki zmiksować bardzo dokładnie, by w gotowym koktajlu nie było grudek czy włókienek. Podzielić na dwie lub trzy porcje i wypić dla zdrowia i uzupełnienia energii. Nie zaszkodzi pochwalić.
Wiele pań - zwłaszcza w okresie letnim - prowadzi nierówną walkę z cellulitem...
Odsłon: 2917
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 630
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1142
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 88
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 59
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 173
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 630
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1142
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 88
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 59
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 173
Składniki
Choć spirulina zalicza się do tzw. superpokarmów (ang. superfoods), w Polsce sprzedawana jest jako suplement diety. Większość ludzi łyka ją pod postacią kapsułek lub sprasowanych tabletek. Dlaczego??? Przecież łatwo kupić ją w wersji sproszkowanej, a później ten zielono-szmaragdowy proszek dodawać po prostu do rozmaitych miksowanych koktajli.
Użyta przeze mnie pokrzywa jest dodatkową bombą witaminową, którą warto wykorzystać na wiosnę. I w dodatku to doskonałe źródło organicznej, a więc najlepiej przyswajalnej krzemionki. Jej smak jest zupełnie niewyczuwalny w napoju, więc nie warto się jej bać, tylko dodać hojnie!
Wszystkie składniki zmiksować bardzo dokładnie, by w gotowym koktajlu nie było grudek czy włókienek. Podzielić na dwie lub trzy porcje i wypić dla zdrowia i uzupełnienia energii. Nie zaszkodzi pochwalić.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Muffiny na słono ze szpinakiem i fetą
Śniadania
Fit owsianka z lodówki
Śniadania
Pasta z bobu
Śniadania
syrniki
Muffiny na słono ze szpinakiem i fetą
Pyszne śniadaniowe muffiny na słono. Wypełnione szpinakiem i fetą smakują obł...
Odsłon: 82
Fit owsianka z lodówki
Przepyszna owsianka z dużą ilością białka bez cukru
Odsłon: 39