Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd wziął się pomysł na zielony koktajl ze spiruliną? Z wiosny i z potrzeby doenergetyzowania organizmu. Bo po zimie jest jakiś taki sflaczały, obolały i pozbawiony energii, trzeba więc działać. Warto sięgnąć po sproszkowaną spirulinę. Jest dostępna o każdej porze roku, łatwo można więc dodawać ją do miksowanych dań.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Choć spirulina zalicza się do tzw. superpokarmów (ang. superfoods), w Polsce sprzedawana jest jako suplement diety. Większość ludzi łyka ją pod postacią kapsułek lub sprasowanych tabletek. Dlaczego??? Przecież łatwo kupić ją w wersji sproszkowanej, a później ten zielono-szmaragdowy proszek dodawać po prostu do rozmaitych miksowanych koktajli.
Użyta przeze mnie pokrzywa jest dodatkową bombą witaminową, którą warto wykorzystać na wiosnę. I w dodatku to doskonałe źródło organicznej, a więc najlepiej przyswajalnej krzemionki. Jej smak jest zupełnie niewyczuwalny w napoju, więc nie warto się jej bać, tylko dodać hojnie!
Wszystkie składniki zmiksować bardzo dokładnie, by w gotowym koktajlu nie było grudek czy włókienek. Podzielić na dwie lub trzy porcje i wypić dla zdrowia i uzupełnienia energii. Nie zaszkodzi pochwalić.