Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 11
Smaki Grecji!
Odsłon: 39
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 11
Smaki Grecji!
Odsłon: 39
Składniki
W dzbanku na ciasto naleśnikowe rozbełtać jajka. Dodać mleko. Ubić razem przy pomocy miksera. Dodać mąkę pszenną. Miksować na wolnych obrotach. Dodać kurkumę, cukier, sól i olej. Zmiksować. Ostawić pod ścieteczką na ok 15 min. Rozgrzć patelnię do naleśników. Posmarować olejem. Wylewać porcje ciasta na patelnię. Rozprowadzać po całości. Smażyć naleśniki po obu stronach. Odkładać na talerz. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Gotowe. Smacznego.