Do góry

Śniadania Przepis na:

Żółty ser domowej roboty

Żółty ser domowej roboty

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 954

Dodano:

Odsłon: 56915

Bardzo dobry, można dodać przyprawy jakie kto lubi np. kminek, koper itp.Żółty ser najlepiej robić z nabiału dobrej jakości (wiejskiego) ja z takiego robiłam -)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Żółty ser domowej roboty

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować, na gotujące włożyć ser i gotować 20 min mieszając.

  2. Następnie odcedzić włożyć do miski, dodać jajka, sodę i roztopione masło.

  3. Szybko dobrze wymieszać i włożyć do uciętej plastikowej butelki (np. po oranżadzie)

  4. Włożyć do lodówki, po zastygnięciu przeciąć butelkę.

  5. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (33)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

listek 29 listopada 2010 No i wyszła mi .... pasta serowa. Ale też smaczna (dodałam zioła prowansalskie i sporo czosnku). Następnego dnia dodałam szpinak i mieliśmy fajne danie z makaronem. Czy winę za to, że ser się nie ściął może ponosić mleko (u mnie było ze wsi, niepasteryzowane)?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 24 listopada 2010 Niestety tak - to jest jedyna potrawa w ,której "toleruję" surowe jajka , oczywiście wiadomego pochodzenia -)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cela1012 21 listopada 2010 MOJA MAMA ZAWSZE ROBI TAKI SER , JEST SUPER SMACZNY:):)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Renata23 19 listopada 2010 Ser domowej roboty jest pyszny ja dodaję jeszcze kminek lub paprykę pychotka!!!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 listopada 2010 Sery korycińskie są w Krakowie czasem w M1 jak są takie targi z żywnością wiejską,zapomniałam jak się nazywają te targi....Sery są drogie-38 zł /kg,ale warto spróbować.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń