Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka zrobiona z kaszy jęczmiennej pęczak, kaszy gryczanej i mięsa z kaczki.
nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 100
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9875
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 100
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9875
Składniki
W 12 szklankach wody gotujemy porcję rosołowe z kaczki do momentu gdy mięsko będzie odchodzić od kostek. Obieramy mięsko oraz drobno siekamy je. Wywar przecedzamy przez sitko i w tym wywarze parzymy wcześniej wymyte wymieszane kasze. Podczas parzenia wrzucamy posiekane mięsko i dajemy przyprawy do smaku, ja daję sól, majeranek, pieprz, paprykę mieloną ostrą (można słodką). Mieszamy i parzymy by kasza była na 3/4 miękka, nie za miękka bo w osłonce nasze kaszanki będziemy parzyć. Gdy kasza jest sparzona odstawiamy do przestudzenia żeby była letnia. W między czasie myjemy i moczymy jelita wieprzowe cienkie 28/30 mm. 3-4 metry. Nabijamy w jelita letni farsz na luźno i parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Studzimy, ja wieszam na kiju 2 godzinki do wystygnięcia i osuszenia. Smacznego !!!