Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka zrobiona z kaszy jęczmiennej pęczak, kaszy gryczanej i mięsa z kaczki.
nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1705
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1738
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1705
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1738
Składniki
W 12 szklankach wody gotujemy porcję rosołowe z kaczki do momentu gdy mięsko będzie odchodzić od kostek. Obieramy mięsko oraz drobno siekamy je. Wywar przecedzamy przez sitko i w tym wywarze parzymy wcześniej wymyte wymieszane kasze. Podczas parzenia wrzucamy posiekane mięsko i dajemy przyprawy do smaku, ja daję sól, majeranek, pieprz, paprykę mieloną ostrą (można słodką). Mieszamy i parzymy by kasza była na 3/4 miękka, nie za miękka bo w osłonce nasze kaszanki będziemy parzyć. Gdy kasza jest sparzona odstawiamy do przestudzenia żeby była letnia. W między czasie myjemy i moczymy jelita wieprzowe cienkie 28/30 mm. 3-4 metry. Nabijamy w jelita letni farsz na luźno i parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Studzimy, ja wieszam na kiju 2 godzinki do wystygnięcia i osuszenia. Smacznego !!!