Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka zrobiona z kaszy jęczmiennej pęczak, kaszy gryczanej i mięsa z kaczki.
nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1750
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 56
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 138
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1377
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1750
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 56
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 138
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1377
Składniki
W 12 szklankach wody gotujemy porcję rosołowe z kaczki do momentu gdy mięsko będzie odchodzić od kostek. Obieramy mięsko oraz drobno siekamy je. Wywar przecedzamy przez sitko i w tym wywarze parzymy wcześniej wymyte wymieszane kasze. Podczas parzenia wrzucamy posiekane mięsko i dajemy przyprawy do smaku, ja daję sól, majeranek, pieprz, paprykę mieloną ostrą (można słodką). Mieszamy i parzymy by kasza była na 3/4 miękka, nie za miękka bo w osłonce nasze kaszanki będziemy parzyć. Gdy kasza jest sparzona odstawiamy do przestudzenia żeby była letnia. W między czasie myjemy i moczymy jelita wieprzowe cienkie 28/30 mm. 3-4 metry. Nabijamy w jelita letni farsz na luźno i parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Studzimy, ja wieszam na kiju 2 godzinki do wystygnięcia i osuszenia. Smacznego !!!