Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka zrobiona z kaszy jęczmiennej pęczak, kaszy gryczanej i mięsa z kaczki.
nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421343
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421343
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2044
Składniki
W 12 szklankach wody gotujemy porcję rosołowe z kaczki do momentu gdy mięsko będzie odchodzić od kostek. Obieramy mięsko oraz drobno siekamy je. Wywar przecedzamy przez sitko i w tym wywarze parzymy wcześniej wymyte wymieszane kasze. Podczas parzenia wrzucamy posiekane mięsko i dajemy przyprawy do smaku, ja daję sól, majeranek, pieprz, paprykę mieloną ostrą (można słodką). Mieszamy i parzymy by kasza była na 3/4 miękka, nie za miękka bo w osłonce nasze kaszanki będziemy parzyć. Gdy kasza jest sparzona odstawiamy do przestudzenia żeby była letnia. W między czasie myjemy i moczymy jelita wieprzowe cienkie 28/30 mm. 3-4 metry. Nabijamy w jelita letni farsz na luźno i parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Studzimy, ja wieszam na kiju 2 godzinki do wystygnięcia i osuszenia. Smacznego !!!