Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu kiełbasa biała według przepisu mojego męża. Zamiast wołowiny użyłam wieprzowego schabu.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 274
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4044
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 829
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 274
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4044
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 829
Składniki
Podgardle i boczek przepuszczamy przez sitko 12 mm, schab przepuszczamy przez sitko 8 mm. Połowę zmielonego przez sitko boczku i podgardla przepuszczamy przez sitko 8 mm. Tak zmielone mięsa wyrabiamy ze wszystkimi przyprawami. Wyrabiamy do kleistości farszu. Wyrobiony farsz wstawiamy przykryty do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy. Moczymy i płuczemy jelita. Nadziewamy farsz w jelita troszkę luźniej żeby przy parzeniu nie popękały. Odkręcamy kiełbaski długości 12-14 cm.
Osadzamy 2 godziny powieszoną na kiju. Jeżeli będziemy parzyć kiełbasę do konsumpcji to parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Tak sparzona kiełbasa ma idealny smak i twardość. Smacznego!!!
Gotowa biała kiełbasa do parzenia.