Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu kiełbasa biała według przepisu mojego męża. Zamiast wołowiny użyłam wieprzowego schabu.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 80
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 117
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 80
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 117
Składniki
Podgardle i boczek przepuszczamy przez sitko 12 mm, schab przepuszczamy przez sitko 8 mm. Połowę zmielonego przez sitko boczku i podgardla przepuszczamy przez sitko 8 mm. Tak zmielone mięsa wyrabiamy ze wszystkimi przyprawami. Wyrabiamy do kleistości farszu. Wyrobiony farsz wstawiamy przykryty do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy. Moczymy i płuczemy jelita. Nadziewamy farsz w jelita troszkę luźniej żeby przy parzeniu nie popękały. Odkręcamy kiełbaski długości 12-14 cm.
Osadzamy 2 godziny powieszoną na kiju. Jeżeli będziemy parzyć kiełbasę do konsumpcji to parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Tak sparzona kiełbasa ma idealny smak i twardość. Smacznego!!!
Gotowa biała kiełbasa do parzenia.