Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących białą kiełbasę polecam danie na gorąco, podane z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 609
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1568
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8966
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 609
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1568
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8966
Składniki
Parzymy białą kiełbasę w temperaturze 75 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wodę z parzenia wykorzystujemy do sporządzenia sosu chrzanowego.
Do wody z parzenia kiełbasy dodajemy 1 łyżkę domowej kostki rosołowej, koper, pieprz ziołowy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy sola. Dodajemy chrzan, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Tak sparzone kiełbaski podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym z buraczkami lub jak kto lubi z ćwikłą z chrzanem. Smacznego!!!