Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących białą kiełbasę polecam danie na gorąco, podane z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4427
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2812
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38744
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4427
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2812
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38744
Składniki
Parzymy białą kiełbasę w temperaturze 75 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wodę z parzenia wykorzystujemy do sporządzenia sosu chrzanowego.
Do wody z parzenia kiełbasy dodajemy 1 łyżkę domowej kostki rosołowej, koper, pieprz ziołowy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy sola. Dodajemy chrzan, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Tak sparzone kiełbaski podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym z buraczkami lub jak kto lubi z ćwikłą z chrzanem. Smacznego!!!