Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących białą kiełbasę polecam danie na gorąco, podane z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 361
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 994
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 361
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 994
Składniki
Parzymy białą kiełbasę w temperaturze 75 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wodę z parzenia wykorzystujemy do sporządzenia sosu chrzanowego.
Do wody z parzenia kiełbasy dodajemy 1 łyżkę domowej kostki rosołowej, koper, pieprz ziołowy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy sola. Dodajemy chrzan, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Tak sparzone kiełbaski podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym z buraczkami lub jak kto lubi z ćwikłą z chrzanem. Smacznego!!!