Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących białą kiełbasę polecam danie na gorąco, podane z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5709
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3081
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 207
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5709
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3081
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 207
Składniki
Parzymy białą kiełbasę w temperaturze 75 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wodę z parzenia wykorzystujemy do sporządzenia sosu chrzanowego.
Do wody z parzenia kiełbasy dodajemy 1 łyżkę domowej kostki rosołowej, koper, pieprz ziołowy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy sola. Dodajemy chrzan, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Tak sparzone kiełbaski podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym z buraczkami lub jak kto lubi z ćwikłą z chrzanem. Smacznego!!!