Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna! Lepszej nie jedliście!
Wiele osób nie wyobraża sobie bez niej Świąt Wielkanocnych. Jest bowiem bardz...
Odsłon: 7918
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 27
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 734
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 273
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 135
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 27
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 734
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 273
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 135
Składniki
Obrane z łupin cebule pokrój w cienkie piórka. Wymieszaj w misce razem ze suszonymi śliwkami. Do naczynia (uprzednio wysmarowanego tłuszczem) wyłóż połowę cebuli i śliwek. Posyp tymiankiem i majerankiem (po 1 łyżeczce). Posyp solą i pieprzem. Kiełbasę wypłucz w zimnej wodzie, nakłój z każdej strony widelcem. Wyłóż na cebulę. Przełóż do formy. Przykryj resztą składników. Ponownie posyp przyprawami. Na wierzch wyłóż pokrojony w cienkie paski boczek. Piecz przez pół godziny w 180 stopniach C.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Wędliny
Pieczeń ze schabu
Wędliny
Swojska karkówka w ziołach
Pieczeń marmurek
Dania, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno często goszczą na n...
Odsłon: 2669
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć barszczu z dodatkiem białej kiełbasy...
Odsłon: 57