Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna! Lepszej nie jedliście!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23742
Składniki
Obrane z łupin cebule pokrój w cienkie piórka. Wymieszaj w misce razem ze suszonymi śliwkami. Do naczynia (uprzednio wysmarowanego tłuszczem) wyłóż połowę cebuli i śliwek. Posyp tymiankiem i majerankiem (po 1 łyżeczce). Posyp solą i pieprzem. Kiełbasę wypłucz w zimnej wodzie, nakłój z każdej strony widelcem. Wyłóż na cebulę. Przełóż do formy. Przykryj resztą składników. Ponownie posyp przyprawami. Na wierzch wyłóż pokrojony w cienkie paski boczek. Piecz przez pół godziny w 180 stopniach C.