Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuje danie obiadowe dla pracusiów ,super szybkie Wykonanie jest banalnie proste a obiad ekspresowy,do towarzystwa ziemniaki i surówka z białej kapusty . Polecam
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15910
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15910
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Mięso umyć, pokroić w plastry o grubości od 1,5 cm do 2 cm Każdy plaster mięsa leciutko rozbić , posypać solą ,delikatą czerwoną pieprzem ,majerankiem można odstawić do lodówki na 1 do 2 godzin Obtoczyć w mące ,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu około 10 -12 minut pod przykryciem . Ziemniaki obrać ,ugotować dodać do gorących mleko i masło i ugnieść posypać koperkiem . Kapustę skroić, marchew zetrzeć na tarce ,paprykę pokroić w paski a cebulę w drobną kostkę .Wlewamy olej ,ocet , wsypujemy cukier sól,pieprz, doprawiamy do smaku ( według uznania ) wszystko mieszamy i gotowe . Smacznego !!!