Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche bitki
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
1. Schab pokroić na plastry i potłuc lekko tłuczkiem 2. Mąkę wymieszać z przyprawą do mięs 3. Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju 4. Do podsmażonego mięsa wlać trochę wody, tak żeby przykryła mięso 5. Doprawić kilkoma ziarenkami pieprzu, ziela angielskiego, dodać liście laurowe, szczyptę kminu rzymskiego, czosnek, można dosolić do smaku. Dusić do momentu, aż sos się zredukuje. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO!