Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten boczek to specjalność mojego taty, dawniej piekł go na szczególne okazje. Dziś zajada się nim podczas wizyt w moim domu. Może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22767
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45461
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22767
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45461
Składniki
Miód rozetrzeć z sosem sojowym i z 2 łyżkami wody, dodać czosnek i przyprawy, wymieszać.
Skórkę boczku ponacinać w kratkę.
Natrzeć boczek marynatą, włożyć do woreczka i to miseczki. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie wyłożyć boczek, skórką do góry, do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec w piekarniku nagrzanym do 250stopni.
Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min. Na koniec wyjąć z rękawa i zapiec.
Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.