Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten boczek to specjalność mojego taty, dawniej piekł go na szczególne okazje. Dziś zajada się nim podczas wizyt w moim domu. Może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3038
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 146
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1188
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3038
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 146
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1188
Składniki
Miód rozetrzeć z sosem sojowym i z 2 łyżkami wody, dodać czosnek i przyprawy, wymieszać.
Skórkę boczku ponacinać w kratkę.
Natrzeć boczek marynatą, włożyć do woreczka i to miseczki. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie wyłożyć boczek, skórką do góry, do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec w piekarniku nagrzanym do 250stopni.
Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min. Na koniec wyjąć z rękawa i zapiec.
Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.