Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten boczek to specjalność mojego taty, dawniej piekł go na szczególne okazje. Dziś zajada się nim podczas wizyt w moim domu. Może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96903
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1920
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5754
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5755
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96903
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1920
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5754
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5755
Składniki
Miód rozetrzeć z sosem sojowym i z 2 łyżkami wody, dodać czosnek i przyprawy, wymieszać.
Skórkę boczku ponacinać w kratkę.
Natrzeć boczek marynatą, włożyć do woreczka i to miseczki. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie wyłożyć boczek, skórką do góry, do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec w piekarniku nagrzanym do 250stopni.
Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min. Na koniec wyjąć z rękawa i zapiec.
Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.