Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten boczek to specjalność mojego taty, dawniej piekł go na szczególne okazje. Dziś zajada się nim podczas wizyt w moim domu. Może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 51
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 79
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 51
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 79
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1404
Składniki
Miód rozetrzeć z sosem sojowym i z 2 łyżkami wody, dodać czosnek i przyprawy, wymieszać.
Skórkę boczku ponacinać w kratkę.
Natrzeć boczek marynatą, włożyć do woreczka i to miseczki. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie wyłożyć boczek, skórką do góry, do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec w piekarniku nagrzanym do 250stopni.
Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min. Na koniec wyjąć z rękawa i zapiec.
Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.