Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten boczek to specjalność mojego taty, dawniej piekł go na szczególne okazje. Dziś zajada się nim podczas wizyt w moim domu. Może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7814
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2993
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7814
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2993
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Miód rozetrzeć z sosem sojowym i z 2 łyżkami wody, dodać czosnek i przyprawy, wymieszać.
Skórkę boczku ponacinać w kratkę.
Natrzeć boczek marynatą, włożyć do woreczka i to miseczki. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie wyłożyć boczek, skórką do góry, do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec w piekarniku nagrzanym do 250stopni.
Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min. Na koniec wyjąć z rękawa i zapiec.
Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.