Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki, mięciutki boczuś z piekarnika na kanapki. Z tłuszczykiem, łatwy do krojenia i pięknie prezentujący się na stole między wędlinami. Zapraszam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25818
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2894
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25818
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2894
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Składniki
Boczek obkładamy przyprawami i wstawiamy do lodówki na noc w folii spożywczej.
Na drugi dzień przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną folią do pieczenia. Podlewamy wodą. Liście kładziemy po obu stronach boczku na wodę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez pierwsze 30 minut bez przykrycia w temperaturze 180+190 stopni Celsjusza. Następnie przykrywamy folią do pieczenia i pieczemy pod przykryciem następne pół godziny. Po upływie pół godziny pieczemy dalsze pół godziny. Jeśli woda wyparuje, dolewamy znów odrobinę wody, ale nie za dużo.
Podajemy z pieczywem, musztardą lub chrzanem.