Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki, mięciutki boczuś z piekarnika na kanapki. Z tłuszczykiem, łatwy do krojenia i pięknie prezentujący się na stole między wędlinami. Zapraszam.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5554
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5554
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Boczek obkładamy przyprawami i wstawiamy do lodówki na noc w folii spożywczej.
Na drugi dzień przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną folią do pieczenia. Podlewamy wodą. Liście kładziemy po obu stronach boczku na wodę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez pierwsze 30 minut bez przykrycia w temperaturze 180+190 stopni Celsjusza. Następnie przykrywamy folią do pieczenia i pieczemy pod przykryciem następne pół godziny. Po upływie pół godziny pieczemy dalsze pół godziny. Jeśli woda wyparuje, dolewamy znów odrobinę wody, ale nie za dużo.
Podajemy z pieczywem, musztardą lub chrzanem.