Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki, mięciutki boczuś z piekarnika na kanapki. Z tłuszczykiem, łatwy do krojenia i pięknie prezentujący się na stole między wędlinami. Zapraszam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Boczek obkładamy przyprawami i wstawiamy do lodówki na noc w folii spożywczej.
Na drugi dzień przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną folią do pieczenia. Podlewamy wodą. Liście kładziemy po obu stronach boczku na wodę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez pierwsze 30 minut bez przykrycia w temperaturze 180+190 stopni Celsjusza. Następnie przykrywamy folią do pieczenia i pieczemy pod przykryciem następne pół godziny. Po upływie pół godziny pieczemy dalsze pół godziny. Jeśli woda wyparuje, dolewamy znów odrobinę wody, ale nie za dużo.
Podajemy z pieczywem, musztardą lub chrzanem.