Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki, mięciutki boczuś z piekarnika na kanapki. Z tłuszczykiem, łatwy do krojenia i pięknie prezentujący się na stole między wędlinami. Zapraszam.
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 23
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 948
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2699
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1208
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 92
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 23
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 948
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2699
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1208
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 92
Składniki
Boczek obkładamy przyprawami i wstawiamy do lodówki na noc w folii spożywczej.
Na drugi dzień przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną folią do pieczenia. Podlewamy wodą. Liście kładziemy po obu stronach boczku na wodę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez pierwsze 30 minut bez przykrycia w temperaturze 180+190 stopni Celsjusza. Następnie przykrywamy folią do pieczenia i pieczemy pod przykryciem następne pół godziny. Po upływie pół godziny pieczemy dalsze pół godziny. Jeśli woda wyparuje, dolewamy znów odrobinę wody, ale nie za dużo.
Podajemy z pieczywem, musztardą lub chrzanem.