Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto, tym razem w wersji ze śliwkami. Jest bardzo dobre i wilgotne.
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 1554
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 104
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 930
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 94
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 1554
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 104
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 930
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 94
Składniki
Mąkę przesiać przez sito do miski, dodać proszek do pieczenia, cynamon, kakao, cukier muscovado, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać olej z pestek winogron i powoli miksować, potem dodawać po jednym całym jajku, nie przerywając miksowania. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na papier ciasto. Na cieście ułożyć wydrylowane śliwki węgierki, skórką do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec w temperaturze przez około 45 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy. Kiedy ciasto wystygnie oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!