Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto, tym razem w wersji ze śliwkami. Jest bardzo dobre i wilgotne.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3049
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3049
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6588
Składniki
Mąkę przesiać przez sito do miski, dodać proszek do pieczenia, cynamon, kakao, cukier muscovado, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać olej z pestek winogron i powoli miksować, potem dodawać po jednym całym jajku, nie przerywając miksowania. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na papier ciasto. Na cieście ułożyć wydrylowane śliwki węgierki, skórką do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec w temperaturze przez około 45 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy. Kiedy ciasto wystygnie oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!