Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka razy w roku robimy domowe wędliny. Są smaczne a przede wszystkim tańsze niż w sklepach.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7827
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 177
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7827
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso z boczkiem umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w długie pasy tak, by można je było bez problemu włożyć do maszynki i zmielić.
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać i natrzeć mięso oraz boczek. Odstawić w chłodne miejsce na 48 godzin. Po tym czasie mięso z boczkiem wypłukać pod bieżącą wodą, ułożyć w dużym garnku i zalać świeżą wodą (około 20 litrów) na 6 godzin. Zmielić. Dodać 4 główki czosnku, 5 łyżek majeranku, 4 dag pieprzu ziołowego i 4 dag pieprzu prawdziwego, 2 dag ziaren jałowca. Jałowiec i prawdziwy pieprz rozgnieść w moździeżu. Długo wyrabiać mięso z przyprawami. Nadziewać. Wędzić przez 2 godziny drewnem z jabłoni.