Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna na ciepło jak również na zimno do pieczystego. Moi bliscy uwielbiają tą naprawdę domową szynkę.
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 21
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 297
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2516
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 21
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 297
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2516
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Składniki
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy marynarkę z w/wymienionych składników. Nacieramy szynkę dokładnie. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso dokladnie zwijamy możemy użyć nitki bądź dratwy. Do środka wciskamy jajka ugotowane na twardo. Tak przygotowane mięso przekladamy do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do zimnego piekarnika, który ustawiamy na 200°C
Po około godzinie jak szynka zrobi się biała, odkrywamy pokrywę. Wierzch smarujemy co jakiś czas aż się zarumieni. Powtarzamy ta czynność przekrecajac z kazdej strony. Następnie wyjmujemy z piekarnika. Podajemy na ciepło bądź na zimno.