Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna na ciepło jak również na zimno do pieczystego. Moi bliscy uwielbiają tą naprawdę domową szynkę.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 787
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12625
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 787
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12625
Składniki
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy marynarkę z w/wymienionych składników. Nacieramy szynkę dokładnie. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso dokladnie zwijamy możemy użyć nitki bądź dratwy. Do środka wciskamy jajka ugotowane na twardo. Tak przygotowane mięso przekladamy do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do zimnego piekarnika, który ustawiamy na 200°C
Po około godzinie jak szynka zrobi się biała, odkrywamy pokrywę. Wierzch smarujemy co jakiś czas aż się zarumieni. Powtarzamy ta czynność przekrecajac z kazdej strony. Następnie wyjmujemy z piekarnika. Podajemy na ciepło bądź na zimno.