Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna na ciepło jak również na zimno do pieczystego. Moi bliscy uwielbiają tą naprawdę domową szynkę.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8238
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 1455
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8238
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 1455
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy marynarkę z w/wymienionych składników. Nacieramy szynkę dokładnie. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso dokladnie zwijamy możemy użyć nitki bądź dratwy. Do środka wciskamy jajka ugotowane na twardo. Tak przygotowane mięso przekladamy do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do zimnego piekarnika, który ustawiamy na 200°C
Po około godzinie jak szynka zrobi się biała, odkrywamy pokrywę. Wierzch smarujemy co jakiś czas aż się zarumieni. Powtarzamy ta czynność przekrecajac z kazdej strony. Następnie wyjmujemy z piekarnika. Podajemy na ciepło bądź na zimno.