Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona z tego przepisu smakuje wybornie.Przekonaliśmy się już, że najsmaczniejsze są domowe wędliny.. Przynajmniej wiadomo, że będziemy jeść dokładnie to co chcemy. Przepis od naszego znajomego:)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1834
Polecam, pychota.
Odsłon: 607
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 503
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1834
Polecam, pychota.
Odsłon: 607
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 503
Składniki
Szynkę myjemy. Zioła mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy mięsko. Odkładamy na parę godzin do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni.Temperatura jest taka niska żeby nasza szyneczka była soczysta. Czas pieczenia jest uzalezniomy od tego ile kg mamy szynki. Na każdy kilogram pieczemy 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i owijamy w folię aluminiową, żeby powoli stygła.