Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt a także innych okazji.
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 268
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 401
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 3355
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 268
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 401
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 3355
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól, cukier, ziołowy pieprz, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu oraz czosnek. Do wody dodajemy również musztardę i majonez, całość dokładnie mieszamy, zagotowujemy i studzimy. Do wystudzonej zalewy wkładamy mięso, wszystko doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na noc.
Rano wszystko ponownie doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niewielkim ogniu 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry i podajemy na zimno.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Domowa wędlina
Wędliny
Schab z morelami
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Domowa wędlina
Domowa wędlina jest najlepsza
Odsłon: 18
Schab z morelami
Schab z morelami możesz podawać na wiele sposobów. Na ciepło dobrze smakuje w...
Odsłon: 4970