Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza. Polecam.
Polecam.
Odsłon: 73
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2415
Polecam.
Odsłon: 73
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2415
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić z błonek i delikatnie umyć. Do dużego garnka wlać 3-3,5 litra wody. Dodać sól, pieprz czarny w ziarnach, cukier, majonez, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół cebulę, ziele, listki laurowe. Czosnku ani cebuli nie trzeba obierać. Pomieszać, najlepiej rózgą. Majonez ładnie rozprowadzi się w wodzie. Włożyć mięso do zalewy i garnek postawić na gazie. Garnek musi być przykryty. Gotować 10 min od zawrzenia. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia ok 6-7 godz. Następnie powtórzyć czynność. Gotować 10 min i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć mięso z zalewy i osuszyć papierowymi ręcznikami. Mięso jest gotowe. Można kroić, zajadać. Smacznego.