Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Mięso z indyka umyć, osuszyć i pokroić w dość grubą kostkę. Boczek pokroić drobniutko. Mięso umieścić w salaterce i dodać zioła prowansalskie. Dodać łyżeczkę oleju rzepakowego, pieprz czarny młotkowany z kolendrą, żelatynę i sól. Wszystko dokładnie wyrobić. Pozostawić w lodówce na noc. Mięso przełożyć do szynkowara i dociskać każdą wkładaną porcję. Szynkowar zamknąć i umieścić w garnku z gotującą się wodą. Zmniejszyć ogień i parzyć mięso ok 1 godz. 45 min.. Wyjąć szynkowar z garnka i schłodzić. Następnie umieścić w lodówce, najlepiej na noc. Żeby mięso wyjąć z szynkowara, trzeba go ogrzać np. polewając ciepłą wodą. Mięso kroić w plastry i zajadać. Smacznego. * Można wykorzystać worek pieczniowy. Wyłożyć nim szynkowar. Łatwiej będzie wyjąć wędlinę. Ja nie miałam worka.