Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze wędliny to domowe wędliny: bez konserwantów, sztucznych dodatków i wiadomo z jakiego mięsa. Polecam aromatyczny schab pieczony w całości, który może być podawany z pysznym sosem i kaszą gryczaną jako danie obiadowe lub jako wędlina do kanapek.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2645
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7180
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2645
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7180
Składniki
Jałowiec i kolendrę rozgniatamy nożem lub w moździerzu. Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy. Schab myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy na nim schab z wszystkich stron na rumiano.
Cebule i czosnek obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i na jego dnie układamy plastry cebuli. Na cebuli układamy obsmażony schab i obkładamy plastrami czosnku i wiórkami masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i pieczemy ok. 1,5 godziny.
Po upieczeniu mięsa tłuszcz z naczynia żaroodpornego przecedzamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i mocno podgrzewamy. Plastry schabu podajemy z kaszą gryczaną polaną przygotowanym sosem. Schab możemy także podawać na zimno jako wędlinę na kanapki.