Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze wędliny to domowe wędliny: bez konserwantów, sztucznych dodatków i wiadomo z jakiego mięsa. Polecam aromatyczny schab pieczony w całości, który może być podawany z pysznym sosem i kaszą gryczaną jako danie obiadowe lub jako wędlina do kanapek.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5421
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9238
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 131
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5421
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9238
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 131
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Składniki
Jałowiec i kolendrę rozgniatamy nożem lub w moździerzu. Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy. Schab myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy na nim schab z wszystkich stron na rumiano.
Cebule i czosnek obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i na jego dnie układamy plastry cebuli. Na cebuli układamy obsmażony schab i obkładamy plastrami czosnku i wiórkami masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i pieczemy ok. 1,5 godziny.
Po upieczeniu mięsa tłuszcz z naczynia żaroodpornego przecedzamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i mocno podgrzewamy. Plastry schabu podajemy z kaszą gryczaną polaną przygotowanym sosem. Schab możemy także podawać na zimno jako wędlinę na kanapki.