Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona szynka z pieczarkami i cebulą, może być podana z pieczywem jako zakąska lub jako dodatek do ugotowanych ziemniaków lub sparzonej kaszy.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 107
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1189
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 175
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 36
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 65
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 107
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1189
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 175
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 36
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 65
Składniki
Wymyte, osuszoną szynkę kroimy w kawałki 5x5 cm. Na patelni rozgrzewamy 1/4 kostki smalcu. Kawałki szynki doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się mięsa. Na smażące się kawałki mięsa kładziemy oczyszczone i wymyte kapelusze większych pieczarek i dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu. W między czasie obieramy cebulę i kroimy ją w pół plastry.
Gdy pieczarki i mięso będą miękkie dodajemy cebulę i dusimy dalej pod przykryciem. Dusimy do momentu zmiękczenia cebuli, na koniec jeszcze możemy w razie potrzeby doprawić do smaku. Uduszone kawałki mięsa z pieczarkami i cebulą możemy podać z pieczywem, ziemniakami lub kaszą. Smacznego!!!